Sirija. Pasiruošiau popkorno

Pastaba. Nesu nei Asado, nei sukilėlių simpatikas. Manau, kad abi pusės turėtų sėsti prie derybų stalo be išankstinių sąlygų, skirtingai nuo Vakarų dermokratijų, kurios bando sukurti islamistinį režimą vietoje autoritarinio. Lyg tų režimų būtų dar per mažai.


Panašu, kad įvykiai Sirijoje žengia į lemiamą fazę. Vyriausybinei kariuomenei sukilėlius išrūkius iš daugumos miestų, kur jie sąmoningai naudojo civilius gyventojus kaip gyvus skydus prieš vyriausybines pajėgas, kad po to galėtų visam pasauliui kvykti apie režimo nusikaltimus, šiems teko imtis karo veiksmų Damaske. Ir su ganėtinai neblogais rezultatais: vistik nužudyti režimo gynybos ministrą su pavaduotoju bei Asado patarėją (b. karinės žvalgybos vadą) reikia gerai paruoštos operacijos. Tarp kitko – žuvęs gynybos ministras buvo graikas ortodoksas, t.y. tai parodo, kad Asadas vistik parenka žmones ne pagal kažkokius religinius, o būtent pagal dalykinius sugebėjimus (ir atsidavimą režimui, kas be ko). Nors ir šiaip alavitai, kurie dabar valdo Siriją, yra labai savotiška šiitų atmaina, labai artima krikščionybei (kuriai priklausė jų protėviai).
Na o tai, kad Kinija ir Rusija JTO Saugumo Taryboje užvetavo Vakarų paruoštą rezoliuciją, kuri iš esmės buvo nukreipta tik prieš vieną pusę, o kitą pusę skatino toliau aštrinti kofliktą, tik parodo, kad monopoliarinis pasaulis nėra toks jau labai monopoliarinis.
Aha, o kodėl pasiruošiau popkorno? Nagi laukiu, kokių baisingų masinio naikinimo ginklų bus rasta Sirijoje. Juk įsiveržimas į Iraką, kainavęs irakiečiams ne mažiau kaip 100,000 žuvusių (pagal kitus šaltinius – >600,000) buvo paremtas sufabrikuotais „įrodymais“ apie neva Irako turimą masinio naikinimo ginklą. Tad jei jau dermokratijoms nepavyko numatytos invazijos į Siriją paremti gelbėjimų civilių, kurie sukilėlių naudojami kaip gyvi skydai prieš vyriausybines pajėgas, tai reikia naujų minčių 😉
A propos – kiek beklausau žuvusių statistikos – mažiausiai trečdalis žuvusiųjų Sirijoje – vyriausybės pajėgų atstovai. Ką tai reiškia? O tai, kad ten vyksta PILIETINIS KARAS, kuriame Vakarai remia sunitus, kurie pergalės atveju pažadėjo išskersti visus alavitus. Taip kad medžiagos pamąstymui yra…

Share

grumlinas

Internetuose dar blaškausi kaip Grumlinas
Įrašas paskelbtas temoje politika. Išsisaugokite pastovią nuorodą.

10 komentarų

  1. scania sakė:

    Dar vienas dalykas – štai, vyksta karas, lauke 2012 metai, internetas, laisvė ir žmogaus teisės, žiniasklaidos gigantai kalba apie žinių apmokestinimą – ir viso šito fone kas?
    Taigi – kas?! Kas žino?!
    Vienas Grumlinas žino, kurion pusėn žiūrėti?! 😀
    Nieko, tuoj internetą su actais uždarys, bus vėl ramu, kaip pas amerikiečius, kaip pas tsrs, kaip pas trečią reichą, kai monopolinės žiniasklaidos laikais viskas būdavo tiesa 😀

    • grumlinas sakė:

      Sakykim taip – kurion pusėn žiūrėti MAN – aš žinau. Nei į Rytus, nei į Vakarus 😉
      O Kaslink apmokestinimo – lenkų portalai nuo šiandien jau apmokestinio žinias

      • scania sakė:

        Ir ačiū, kad daliniesi žiūrėjimo kryptimi 🙂
        Na, ir lenkų žiniasklaidoje pasirodys daugiau tiesos?! 😀
        UACHACHACHACHA demoniškai nusijuokiau, nes žodžiais nemokėjau pasakyti 😀

  2. Voldemaras sakė:

    Klausimas: Kur dėsis rusai su savo Viduržemio jūros laivynu?

  3. Voldemaras sakė:

    IMHO Asad’as jau išvyko iš Damasko link pajūrio… pasigėrėti pajūrio vaizdzialiais…;)

  4. gunas sakė:

    Korėjoj irgi, pasirodo, vesternas vyko. Tik nesupratau to nuimto vicemaršalo pareigų- vienoj delfio žinutėj jis kariuomenės vadas, kitoj- jau tik generalinio štabo viršininkas. Tai šiaip jau skirtingi dalykai.

Komentavimo galimybė išjungta.