Izraelis kažką gudrauja

Po neseniai įvykusių rinkimų Rusijoje visa-pažangioji-žmonija™ vienu balsu pradėjo šaukti apie rinkimų pažeidimus ir smerkti (beveik) kruviną režimą, kuris po biškį tvatyja mitinguojančius opozicionierius. Tiesą pasakius, jei kalbėti apie režimus, tai Graikijoje dubasinami mitinguotojai ar JAV tvatyjami okupuotojai (nors aš nevirškinu nei vienų, nei kitų) tikrai sėdi tame pačiame pasipriešinimo valdžiai vežime ir gauna tai, kas priklauso numatytu atveju, kad ir kaip mums tai (ne)patikų.
Anyway, gana įdomiu disonansu praskambėjo neseniai Rusijoje viešėjusio Izraelio užsienio reikalų ministro Avigdoro Lybermano nuomonė:
Министр иностранных дел Израиля Авигдор Либерман заявил, что полностью доверяет оценке израильских наблюдателей парламентских выборов в России. Об этом сообщает сегодня, 7 декабря, „Гаарец“ со ссылкой на российские СМИ и телеканал BBC.
„Их [наблюдателей] ответ был очень однозначным: выборы были абсолютно честными, свободными и демократичными. Это мое мнение, поскольку я полагаюсь на наших наблюдателей“, – цитирует издание Либермана.
В Израиле, уверил Либерман Путина, „внимательно следили за тем, что происходило в России“.
Глава правительства России Владимир Путин в свою очередь поблагодарил Израиль за поддержку и сотрудничество.

Šiaip tai gana įdomu, nes santykiai tarp Rusijos ir Izraelio, kažkada šiek tiek pašiltėję, vėl sugrįžo į šaltojo karo laikus dėl Rusijos paramos anti-izraelietiškai nusiteikusiems režimams.
Bitės-kažką-įtaria™ ir man kyla mintis, jog Izraelis karštligiškai bando įsiteikti Rusijos valdovams, kad šie kaip nors paveiktų su Rusija turintį gerus santykius Irano režimą. Nes Izraelis aiškiai nenori numatomo karinio konflikto dėl Irano Bombos programos. Tad nori-nenori, tenka pagirti nelabai demokratišką Rusijos valdžią…
Kitas dalykas, kuris man irgi sukėlė tam tikrų minčių – sumažėjusi įtampa tarp Lietuvos ir Izraelio. Lietuvai pajudinus iš mirties taško žydų turto kompensavimo klausimą, kažkaip nebepastebiu liūdnai pagarsėjusio buitinio antisemitizmo kurstytojo Zuroffo vizitų. Dar daugiau – Izraelio policija atvesdino apklausti Lietuvos prokurorų prašymu nusenusią sovietinę partizanę, įtariamą dalyvavus taikių Lietuvos valstiečių žudyme Antrojo pasaulinio karo metais. O kvyksmo buvo Izraelio spaudoje… Sakyčiau, Izraelis pamažu pradeda suvokti, kad be kažkoių kompromisų galima prašikti savo šalies palaikymą tarptautinėje arenoje ir viskas gali baigtis Izraelio kaip valstybės delegitimavimu. Lietuva gi neplaikė Palestinos siekio tapti UNESCO nare, kas vėlgi signalizuoja apie tam tikrą prožizraelišką Lietuvos poziciją.
Vienžo, kažkoks pasjansas dėliojasi…

Share

grumlinas

Internetuose dar blaškausi kaip Grumlinas
Įrašas paskelbtas temoje politika ir pažymėtas , , .Išsisaugokite pastovią nuorodą.

6 komentarai

  1. troy sakė:

    Nu bliamba kaip iš medžio iškritęs. Tau reikia A-bombos Irane?
    Vo, niekam nereikia. Neskubėdami ir ruošia akciją…gaila, kad nesitaria su mumi, bet jau ką darysi…

    • Nu blemba, aš apie Joną, tu apie sijoną… aš tiesiog mąstenu, kas čia per fignia darosi, kad izraeliečiai rusam šiknon lenda be muilo – turi būti rimta priežastis, ką ir paminėjau – vienintelė gali būti Irano Bomba. Kurios aš irgi nenoriu, nes ten košės ir taip privirta

      • vejuota sakė:

        prie tos pacios temos sitas pletkelis?

        Last week Gazprom chairman and Russian deputy Prime Minister Victor Zubkov discussed the company’s interest in entering the Israeli market at a meeting in Moscow with visiting Foreign Minister Avigdor Lieberman.

  2. Audrius sakė:

    Regis Izraelio URM vadovas persigalvojo . 😀 http://www.newsru.com/russia/09dec2011/liberman2.html Rusijos ir Izraelio rusakalbiai žydai Įvairiai tai vertina diskusijose http://www.waronline.org/forum/viewtopic.php?t=23719&postorder=asc&start=350

    • mjooo… pasaulis kinta LABAI greitai 😉 matyt, iš Vašingtono CK gauti nauji nurodymai dėl kolektyvizacijos, tfu, požiūrio į Rusijos rinkimus

Komentavimo galimybė išjungta.