Aloyzičius nebuvo karo didvyris

Labai įdomi informacija apie tai, kad 1PK metais Adolfas Hitleris nebuvo toks didvyris, kaip kad tai paišė nacių propaganda:
Previously unpublished letters from veterans of Hitler’s regiment have challenged the Nazi portrayal…
They confront long-held views on Hitler’s brave war record, revealing that front soldiers shunned him as a “rear area pig” several kilometres from danger.
The letters and a diary also disclose that List men regarded him as an impractical object of ridicule, joking about his starving in a canned food factory, unable to open a can with a bayonet.
They referred to him as the ‘painter’ or the ‘artist’ and noticed that he did not indulge in their favourite pastimes – letter-writing or drinking – but was often seen with a political book in his hand or painting.
He was also particularly submissive to his superiors.

Iš esmės – užnugario žiurkė…

Share

grumlinas

Internetuose dar blaškausi kaip Grumlinas
Įrašas paskelbtas temoje istorija. Išsisaugokite pastovią nuorodą.

7 komentarai

  1. Simas J sakė:

    Įdomi info ir panašu į tiesą, bet man visą laiką atrodo keistai kai praėjus 100 metui netikėtai atrandami „nauji“, „nežinoti“ laiškai…

  2. troy sakė:

    ….tipiškas inteligentas, o nacijos vadui kitokio tipažo ir nereikia.

    • Aha, vadas iš jo buvo tikrai puikus – vedė tautą iki pat savo galo… čia rimtai – tokių įtaigių asmenybių turbūt nedaug istorijoje tebuvo

  3. Gunas sakė:

    Tik gavo Gelezini kryziu… Nelaikau Hitlerio genijum ar vertu garbinimo, bet atrodo, kad apie si veikeja kalbant negalima naudoti jokio ne neigiamo epiteto, nes blogas tonas… Reikia sakyti tik kaip tam senam anekdote „jis neturejo nieko teigiamo, isskyrus Vasermano reakcija“… Manau, greit atsiras laisku, kad jis pietums valge zmogiena, nepaisant fakto, kad buvo vegetaras 🙂 Beje, reiktu idemiau pazvelgti i vegetarizma, kaip Hitlerio megta dalyka, a nereiktu prilyginti tai naciu propagandai?
    P.S. Rasau is uzsienio, tai sveplai, atsiprasau.

    • scania sakė:

      Dėl vegetarizmo – tai įdomi mintis; pavyzdžiui dabar aišku, kodėl vegetarai taip įkyriai propaguoja vegetarizmą ir kodėl nepakenčia kitaip valgančių. Arijai – pagal analogiją… 😀

    • Apie Aloyzičių galima pasakyti ir teigiamų dalykų – kaip menedžeris, jis sugebėjo suburti tikrai efektyvią komandą, tika va ta komanda didžiąja dalimi buvo nusikaltėliška. Iš kitos pusės – jis turėjo nuojautą, ko vokiečių tauta, nustekenta Versalio sutarties, nori, ir tą puikiai panaudojo savo tikslams pasiekti.

Komentavimo galimybė išjungta.