Trigrašis apie savivaldybių rinkimų rezultatus

Prabalsavau labai savotiškai, rinkimų rezultatai manęs iš esmės nedomina (bo giliai px, kuris iš klanų vogs šį sezoną, nes vagia visi). Sudomino tik vienas dalykas, ir tai ne iš Kowno, bet iš Wilno, kur lenkų+rusų koalicija, vadovaujama tūlo Tomaszewski (kuris šiaip pastoviai šika ant lietuvių ir Lietuvos) pajamė virš 15% balsų. Nu ir pasipylė komentarų tryda apie baisiuosius lenkus+rusus, kurie ryt-poryt paskelbs Wilno autonomiją 😉 Tik va prieš trysčiojant gal vertėjo pasižiūrėti mažumėlę apie tautinę Vilniaus sudėtį: Dabar lietuviai yra vyraujanti grupė: 2001 m. Vilniuje gyveno 542 287 žmonės. Iš jų etniniai lietuviai sudarė 57,8 %, lenkai 18,7 %, rusai 14 %, baltarusiai 4 %, žydai 0,5 %, kiti – 5 %. . Taigi, lenkai+rusai surinko mažiau nei pusę savo tautiečių balsų… Tai vat tokie skaičiukai man gaunasi…
O tiems, kas iki čia DAskaitė, senas netolerantiškas anekdotas, kaip sykis vakar atsiųstas citro-kolegos Alvydo:

Du verslininkai iš Vokietijos nusprendžia aplankyti kokios nors valstybės sostinę. Pradėjo Google skaitinėtis apie visokias sostines. Ir į akis užkliūna Lietuva. Verslininkai pradėjo skaityti forumą apie Vilnių, kuriame rašoma, kad Vilnius priklauso lenkams. Naršė internete po visokiausias svetaines, forumus ir užklydo puslapį, kuris nėra toks jau labai gražiai išpuoštas kaip praeitas, o jame rašo, kad Vilnius priklauso rusams. Taip jie kankindami Google nukeliavo iki 58 puslapio, kuriame 8 šrifto didumu parašyta, kad Vilnius priklauso Lietuvai. Tai juos išvis suintrigavo ir pirmu lėktuvu nuskrido į Vilniu. Eina per Vilnių ir žiūri – stovi lenkų grupelė, prieina prie jų ir klausia:
– Guten tag. Aš su draugu norim sužinoti, kam priklauso Vilnius?
Lenkai ilgai negalvoję atrėžė, kad Vilnius priklauso jiem. Vokiečiai padėkojo jiems ir toliau nukeliavo tiesos ieškot. Eina per Rotušę ir girdi kaip grupelė rusų rėkauja, įsidrąsinę išdrįso prie jų prieiti ir vokiečiai klausia rusų:
– Guten tag. Aš su draugu norim sužinoti, kam priklauso Vilnius?
Rusai juos gražiai išvadinę pasakė, kad Vilnius yra jų ir tik jų. Nepilnai supratę jų atsakymą toliau keliauja. Ir prie Šnekučio baro stovi žemaitis su tokia didele vešlia barzdele. Prieina vokiečiai prie žemaicio ir sako:
– Guten tag. Aš su draugu norim sužinoti, kam priklauso Vilnius? Lenkai sako, kad Vilnius jų. Rusai šiaip kažką pavebleno, bet kiek supratom tai irgi sakė, kad jų. Tai kaip yra iš tikrųjų?
Žemaitis pasikasė barzdą, išgėrė porą gurkšnių skanaus Šnekucio alaus ir sako:
– Nu jūs dabar pagalvokit patys. Jei pas mane barzdoje atsirastų mandavoškių, tai kieno barzda būtų? Mano ar mandavoškių?

Share

grumlinas

Internetuose dar blaškausi kaip Grumlinas
Įrašas paskelbtas temoje politika. Išsisaugokite pastovią nuorodą.

6 komentarai

  1. proffanas sakė:

    Įtikinamai 🙂 .

  2. troy sakė:

    Grumlinai, nebalsavai, tai ir vilniečių neauklėk. Mes išsirinkome ką norėjome.

    • proffanas sakė:

      Jo 😀 . Kaunas irgi, ką norėjo, tą ir išsirinko. Bet Kaune pas mumim, po vakarykščių siautėjimų „Kaunas mūsų!!!“, šiandien Kupčinskas nuėmė gazą. Pernelyg realia pasirodė valdančioji koalicija be konservų. Iki balandžio, kai rinksis naujoji taryba, dar daug laiko, bet gal viskas bus ne taip blogai kaip iškart pasirodė. Kupčinskas vakar dar grasino, kad išliks ta pati „Sėkmės“ koalicija, kurioje sėdės ta pati šajka. Šiandien jau nuleido toną…

    • Nesinervuok, spaudimas užkils 😉

    • Rolandas sakė:

      tada ir aš patylėsiu…. )

Komentavimo galimybė išjungta.