Nepanašu, būtų taika tarp žydų ir arabų…

Įdomus straipsnis apie Artimųjų Rytų konflikto išsprendimo perspektyvas. Teisingiau, apie blogas perspektyvas:
„Один из лидеров, с которым я встречался, рассказал на условиях анонимности о плане организации: ХАМАС убежден, что мирный процесс между Израилем и палестинцами мертв, а экономическая помощь Западному берегу лишь вводит в заблуждение. С окончанием мирного процесса Палестинская автономия будет упразднена, и жители Западного берега окажутся в одних окопах с бойцами ХАМАСа. Кто не будет сотрудничать с ХАМАС, будет восприниматься как коллаборационист“, – рассказал корреспондент CNN.
По словам лидера боевиков, беседовавшего с журналистом, грядущая война ХАМАСа с Израилем будет отличаться от предыдущих. „Противостояние Израилю будет глобальным. ХАМАС обратится к мусульманской общине всего мира с призывом присоединиться к борьбе с Израилем, как некогда присоединялись к афганским моджахедам в войне против СССР в 1980-е“, – пообещал член политбюро террористической организации.
„Нынешнее поколение палестинцев воспитано более радикально. Оно будет гораздо более жестоким по отношению к Израилю. И вообще, если Соединенные Штаты так заботятся об Израиле, почему бы им не передать Калифорнию?“, – поинтересовался террорист.

Share

grumlinas

Internetuose dar blaškausi kaip Grumlinas
Įrašas paskelbtas temoje politika ir pažymėtas , .Išsisaugokite pastovią nuorodą.

4 komentarai

  1. Rokiškis sakė:

    Jau porą kartų musulmonai bandė visuotinai sumušti Izraelį. Baigėsi tuo, kad juos išmušė. Dar kartą pabandys – ir vėl tuo pačiu baigsis.

    Čia man primena posakį, kad protingi mokosi iš svetimų klaidų, o durniai iš savų. Bet yra dar rūšis tokių, kurie net iš savų klaidų nepasimoko.

    • Na taip, Hamazo numatytas karas būtent tuo ir baigsis, nes atvirame kare izraelis turi daug daugiau šansų. Bet yra dvi bėdos, kur perspektyvos ne tokios aiškios: politiniai žaidimai, silpstant pagrindiniam globėjui JAV, ir demografija, kuri musulmonams, jei tik jie turės kantrybės, su laiku užtikrins pergalę. Plius musulmanėjanti Jevropa, jei tik ta tendencija nebus sustabdyta…
      Blemba, galėjo po 1967m. karo grąžinti tas žemes Egiptui ir Jordanijai – ir lai anie krušasi su tais pabėgėliais kaip iki tol. O patys pasistatytų sieną-tvorą ir px. Tai ne, užsimanė Didžiojo izraelio nuo Viduržemio iki Negyvosios jūros – turi, blec.

      • Rokiškis sakė:

        Nu jo, gobšumas visada padaro neigiamą įtaką, už tai tenka atkentėt.

        Kita vertus, tos negrąžintos žemės truputį parodė aplinkinėms šalims, kad išsišokinėti neverta ir situacijos šeimininkas yra Izraelis, o ne jos. Tai padarė teigiamą įtaką stabilumui regione – bent jau kuriam laikui.

        O štai dėl Europos – čia įdomu, kaip suksis. Visgi aš sutinku, kad per artimiausius 20-30 metų viskas gali pakrypti belenkaip. Juoba, kad Izraelis, atrodo, nuo pasaulietinės valstybės lyg ir krypsta link religinės, o tokie dalykai irgi prie gero nepriveda.

        • Na, tas stabilumas iš jėgos pozicijos davė po nedidlį pergalingą karą prieš kaimynus kas keli metai ir stabilų autoriteto kritimą pasaulio visuomenės, kuri vistik įtakoja politiką, akyse. Awtamatom pasaulis dabar mato didelio purvino apžėlusio izraelio skriaudžiamus mažus baltus pūkuotus palestiniečius. Čia abi pusės yra prisidirbusios, bet dėl vieno dalyko nepasiginčysi – formalios žydų valstybės sienos yra 1967ųjų demarkacinė linija, tad net dėl Rytų Jeruzalės reikia tartis. Ir tankai čia nepadės, jei žiūrėti būtent į taikaus sugyvenimo perspektyvą.
          Sionistinis eksperimentas iš jėgos pozicijos aiškiai žlugo, nes pasaulis pakito ne izraeliečių naudai. Reikia kažko gudraus, o jie nieko geresnio nesumąstė, kaip toliau statyti triobas okupuotose teritorijose, nusavintose žemėse. Legitimumo tai nepridės, o va problemų tai bus. Evakuavo Gazą, evakuos ir Vakarinį krantą, veltui išmetę pinigus

Komentavimo galimybė išjungta.