Buvusi partizanė taps galingiausia pasaulio moterimi?


Ko gero taip ir nutiks pagal visas prognozes
. O Brazilija su 200 milijonų gyventojų ir augančiomis pajamomis iš naftos rimtai veržiasi į priekį tarp pagrindinių pasaulio valstybių.

Share

grumlinas

Internetuose dar blaškausi kaip Grumlinas
Įrašas paskelbtas temoje politika ir pažymėtas .Išsisaugokite pastovią nuorodą.

6 komentarai

  1. rokiskis sakė:

    Sakyčiau, jiems šitai gal ir labai neblogai. O Brazilija – taip, nepaprastai kylanti šalis. Milžiniški ištekliai, nepaprasta gyventojų koncentracija ir savo laiku įvykdyti ekonominiai sprendimai, orientuoti į paramą vietinei rinkai, strateginį investavimą ir importo ribojimus konkurencinėse srityse. To dėka iš milžiniškos subinės šalis per keliasdešimt metų pavirto į jėgą.

    • Va būtent – „iš milžiniškos subinės šalis per keliasdešimt metų pavirto į jėgą“
      Man kažkaip atrodo, kad po keliasdešimt metų matysime naujas supervalstybes Kiniją, Indiją, Braziliją, gerokai pasidalinusias pasaulį

      • rokiskis sakė:

        Gal būt. Arba ne. Jei JAV susiburs į sandraugą su Meksika, arba jei Europa priims Turkiją bei Ukrainą, turinčias milžiniškus kiekius pigios darbo jėgos – tai dar toli gražu neaišku. Arba, pvz., jei Europos Sąjunga bent kiek ims tvarkytis savo biurokratijas ir finansus.

        Negana to, šiaip jau daug lemia finansai patys savaime. Aišku, ten painiavos ir įdomybės, bet kaip čia pasakius. Kinija yra skolintojo pozicijoje žiūrint vienaip (t.y., nieko negali padaryt su uždirbtais milijardais ir priversta melstis, kad kas nors kada nors skolą grąžintų), ir pigaus darbuotojo pozicijoje kitaip – na ir kas, kad dirba, ne sau juk dirba, o kitiems. Įsivaizduojamas eksperimentas: kas bus, jei JAV uždarys importą iš Kinijos?

        Brazilijos atvejis čia įdomesnis, jie, skirtingai nuo Kinijos, orientavosi labiau į vidines rinkas, tad liko nepriklausomais. Kaip, beje, ir Europos Sąjunga. Kuri, beje, bene vienintelė turi potencialą sukonkuruoti su JAV valiutos rezervų srityje.

        Galim prisiminti ir istorinių pvz., kaip kad ta pati Europa, kuri kadaise taip smarkiai kilo ir nieko tai nepadarė JAV dominavimui, Japonija, Pietų Korėja ir pan. – tie patys scenarijai: na, tai ir kas, kad kitos šalys kyla, JAV visvien turi daugiausiai turto 🙂

        Trumpai tariant, aš nesiimčiau prognozuoti. Scenarijų gali būti labai įvairių, o faktoriai labai skirtingi ir įdomūs. Taip ar anaip, manau, kad iki bet kokių rimtesnių pokyčių reiks palaukti dar dešimtmetį ar kelis.

        • Vidmantas sakė:

          na bent jau apie automobilius kalbant, tai augančios rinkos yra dvi – Kinija ir Brazilija. Europai ogi JAV kol kas šviečiasi visiškas zvezdec…

        • „reiks palaukti dar dešimtmetį ar kelis“ – pradedam laukti 😉

  2. vikingas sakė:

    rokiski kaip gali jav nutraukti importa is kinijos? jie gi ten basi nuogi visi vaikscios 😀 amerikej gi su ju pinigais viskas pigiau negu musu gariunuose… kelis kartus… ir kaip dabar amerikonas uzhdirbantis 3 tukst doreliu per menesi sau leis pirkt europietiskus drabuzius keliagubai brangiau … as tai kitaicu vietoj nusipirkciau amerika (jei dar jie to nedaro) nes kur gi jiesm daugiau tuos milijardus doleriu leisti…. vertybinius popierius patentus ir tt…

Komentavimo galimybė išjungta.