Panašu, kad Afganistanui reikalingas naujas lyderis,…

nes ant NATO durtuvų pagalba valdžą gavusi marionetė viso pasaulio numylėtinis Afganistano vadovas Karzajus dėl savo paranojos tampa nebetinkamas vadovauti šaliai:
If Hamid Karzai is divorced from reality, it’s hardly surprising. The last time I went to see him in the presidential palace in August, I had to pass through seven layers of security. By the end, I had been stripped of all belongings including a pen, the chocolates I had brought as a present and even my lipstick, all of which could apparently have been used as deadly weapons.

But even inside these seven rings of security, Karzai is flanked by 10 gunmen and monitored by snipers just to walk the 100 yards between his office and home. A keen walker, his exercise is now confined to pacing around his small walled garden with its two baby deer. All his food first goes through a team of personal tasters. In other words, this is a man who is totally cut off and increasingly paranoid.

O The Sunday Times reportažas pateikia dar baisesnį nuosprendį (rusiškas vertimas, nes anglai nori pinigėlių už prisijungimą):
«Душевная болезнь, лекарственная зависимость, пристрастие к гашишу»

Share

grumlinas

Internetuose dar blaškausi kaip Grumlinas
Įrašas paskelbtas temoje politika ir pažymėtas .Išsisaugokite pastovią nuorodą.

16 komentarų

  1. rokiskis sakė:

    Negaliu spręsti, kas ir kaip, tačiau vienas disonansas disonuoja – Afganistanas išties yra karo apimtas. Ir ankstesni vadovai baigė toli gražu nekaip. Tad stebėtis, kodėl Karzajus turi baisią apsaugą – tai arba būti kiek durnu, arba tiesiog propagandom užsiimti. Aišku, apie realų atitikimą sveikam protui negaliu spręsti, ne mano tema. Tiesiog noriu pastebėti, kad disonansas disonuoja.

    • Matai, buvo laikas, kai jis dar kažkur judėjo po šalį ir iš šalies (nors nei tada, nei dabar realios valdžios už Kabulo ribų neturėjo). Dabar gi realiai užsidarė namų arešte, plius kažkada čia pareiškė, kad pereis į Talibano pusę…
      Kaslink blogai baigusių vadovų:
      1. Daudas, pirmasis prezidentas, nuvertęs karalių – sušaudytas sukilusių karininkų
      2. Tarakis, pirmas komunistinis vadas, nuvertęs Daudą – uždusintas Amino chebros
      3. Aminas, nuvertęs Tarakį – sušaudytas tarybinių desantininkų
      4. Karmalis – emigracijoje TSRS->Rusijoje(?)
      5. Nadžbas->Nadžibula – nors jau nebebuvo valdžioje, talibų iškastruotas ir pakartas ant gatvės stulpo
      Vienžo, valdyti Afganistaną nėra lengva

      • rokiskis sakė:

        Reiškia visgi ne be pagrindo jis daugybinėm apsaugom apsitveria. Sunkus tų afganų gyvenimas…

      • rokiskis sakė:

        O beje, jei buvo Karmalio pareiškimas apie draugavimus su talibais, tai šitai gali ir paaiškinti, kodėl JAV varo ant jo.

        • Ne Karmalio, katras sau ex-TSRSe apsigyveno ir ten numiro 1996 metais, o Karzajaus 😉
          Taip, tą varymą gal ir galima pateisinti Karzajaus nelojalumu (apie ką rašoma straipsnyje), bet šiaip mano požiūris yra toks:
          Pasiremiant durtuvais, galima ateiti valdžion, bet ant jų išsėdėti neįmanoma 😉
          Nepanašu, kad talibus pavyktų įveikti, tad NATO laikas žvalgytis kažko, kas galėtų tiesti tiltus į talibų pusę

          • rokiskis sakė:

            Tfu, tūpas aš, painioju. Vat ir sakau, ne mano tema tas Afganistanas 😀

            O šiaip tai man talibai kažkuo asocijuojasi su raudonaisiais khmerais. Ten irgi labai panaši priešstata su Vakarų pasauliu buvo, kurią galima paaiškinti tiesiog pasaulėžiūrų konfliktu. Abiem atvejais buvo ir nenormali agresija į išorę, ir nenormalus žiaurumas savųjų atveju, etc.

  2. -> rokiskis – na talibai, skirtingai nuo raudonųjų khmerų, masinio žmonių išvarymo į kaimą ir inteligentų žudymo kauptukais nesurengė. Bet pagal nepakantumą savo ideologijos priešams tai jie tikrai panašūs. Kitas dalykas – neaišku, kaip jie elgsis, atgavę valdžią

  3. vikingas sakė:

    nu kaip jie elgsis ??? jau matem kaip elgiasi:) susprogdino budos paminkla, sharijato teise ir tt…. galu gale koks musu reikalas… ko ten visi lenda su ta savo demokratija ?? dar ten irakas suprantama naftos turi o tas afganistanas nu kam jis ten reikalingas???

  4. Vilius sakė:

    na tarkim britai saugojo ta hindu kusha … kelias ten tipo… dabar jau lektuvai skraido nera butinybes tiems keliams juolab kad ten tu keliu nei kvapo nera… su asiliukais ir geriausiu atveju sustiprintai dzhipaios geru oru gali pravazhiuot… tai ko ten visi lenda … nieko ten nera … nera naftos nera aukso nieko nera… visishkas akmens amzhius… kita vertus manau kad amerikonai savo laiku nesuzhiureje o gal ir patys padare pakistana atomine valstybe dabar shika i kelnes nes ten paleis afganistana nuo pavadelio amen ir pakiams bus garantuotai … o kai talibai gaus atomini ginkla tada destrukcijos manau regione padauges ir gerokai … tiesiog amerikonam nera kur detis …

Komentavimo galimybė išjungta.